in

Iraanse overheid wil homo’s executeren tenzij ze de transitie doen naar vrouw

Schrikbarend nieuws uit Iran. Daar komen nu zeer verontstrustende berichten aan de oppervlakte. De Iraanse overheid heeft namelijk plannen om homomannen de kans te geven zichzelf te laten ‘ombouwen’ naar vrouw. Enkel op die manier denken ze de ‘homoziekte’ te kunnen oplossen.

Als ze er niet op ingaan wil het land hen terechtstellen en ter dood veroordelen.

Volgens de activist Shadi Amin is homoseksualiteit voor de Iraanse overheid nog steeds een ziekte. De enige behandeling die ze nu kunnen bedenken is een verplichte transitie naar het andere geslacht. Sinds 1979 zouden al meer dan 6.000 mannen ter dood zijn veroordeeld omdat ze gevoelens hadden voor een andere man.

Ondertussen kiezen veel mannen daarom voor de zekerheid van het leven en worden er ongeveer 4.000 operaties per jaar uitgevoerd. Hiermee steekt het land Thailand voorbij waar tot voor kort het meest van dat soort operaties werden uitgevoerd.

Volgens de overheid is wisselen van lichaam de enige manier om de verwarring in de geest op te lossen. Een verplichte transitie lost dan ook alles instant op volgens hen.

Peter Tatchell voegt eraan toe dat veel homomannen gewoon te bang zijn om opgehangen te worden en dat ze daarom akkoord gaan met de verplichte transitie. Ondertussen is men ervan overtuigd dat de cijfers van de operaties een pak hoger liggen maar dat de overheid een pak transities in de doofpot steekt.

Amin denkt inderdaad dat er veel meer zijn, want enkele dokters waarmee hij sprak voeren ongeveer 30 à 40 van die operaties per maand uit. En dat terwijl dit zelfs geen dokters zijn die erin gespecialiseerd zijn en het gewoon uitvoeren omdat het moet.

De overheid voorziet ook geen enkel natraject, dus ook niet psychologisch. De patiënten staan er nadien helemaal alleen voor. De meesten gaan nadien gewoon de prostitutie in omdat ze denken dat ze niets anders kunnen en ook geen begeleiding in de echte wereld krijgen. Vaak worden ze ook uitgestoten door de gemeenschap waar ze uit weggerukt zijn. Ineens komen ze terug als vrouw en dat loopt vaak niet goed af.

Daarnaast neemt de overheid ook alle rechten af van mensen die een transitie hebben doorstaan.

Het is een verschrikkelijke manier om de ‘gendernormaliteit’ te herstellen. Want dat is wat de overheid als resultaat wenst te bekomen.

Report

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

What do you think?

Luxemerk Louis Vuitton gaat ontzettend veel handgel maken om aan ziekenhuizen te schenken

Hoe moeten homo’s elkaar nu begroeten met de Corona crisis?